49ste RHVC bijeenkomst.49ste Radio Holland Veteranen Bijeenkomst.

Zaterdag 05 november werd de 49e RHVC-bijeenkomst gehouden in het Nationaal Militair Museum te Soest. 80 RH veteranen hadden zich aangemeld, waarvan er 77 uiteindelijk acte de préséance gaven.

Een flink aantal aanwezige veteranen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om vooraf en/of na afloop van de reünie, het NMM te bezoeken.

Op de 382 verstuurde uitnodigingen (inclusief naar de 22 Belgische veteranen) hebben slechts 56 veteranen een bericht van verhindering verstuurd,  met het verzoek hun groeten over te brengen en alle aanwezigen een fijne en gezellige bijeenkomst toe te wensen.

Om 12.00 ging de bijeenkomst van start in de foyer onder het genot van koffie, petit-four etc en konden de veteranen weer bijpraten, sterke verhalen aanhoren of vertellen. Om 13.00 gingen allen het Auditorium in voor het officiële gedeelte, alwaar voorzitter Paul van Rossum de aanwezigen van harte welkom heette, zie hieronder zijn toespraak.

Goedemiddag dames en heren,

Welkom op deze 49ste reünie van de Stichting Historisch Materiaal Radio Holland.  Goed te zien dat wij met zo’n groot aantal van 77 veteranen vandaag bij elkaar kunnen zijn.

Graag stel me even voor aan diegene die mij niet kennen: mijn naam is Paul van Rossum en ik ben voormalig directeur van Sailtron en Garmin Nederland. Na een dienstverband van 42 jaar bij Radio Holland op 28 juni 2007 met pensioen gegaan.

In april 2019 hebben we in Oud Roest aangekondigd dat de 49ste reünie in maart/april 2020 zou gaan plaatsvinden en in de uitgave van augustus konden wij een datum en locatie t.w. het Boathouse in Almere aankondigen. Door corona zagen we ons helaas genoodzaakt de bijeenkomst een paar keer te moeten uitstellen.

In mei van dit jaar besloten we dat we de reünie nu weer veilig zonder corona konden laten plaatvinden en heb ik samen met de nieuwe secretaris Wychert Schroten, als opvolger van Peter Snijders, de organisatie ter hand genomen. Helaas was het Boathouse vanwege een grote verbouwing niet meer beschikbaar en moesten we op zoek naar nieuwe locatie en die vonden wij hier bij het NMM in Soesterberg. Een unieke locatie en het museum is zeker het bezoeken waard.

Zonder sponsoren zou het niet mogelijk zijn deze reünie te organiseren en onze dankt gaat dan ook naar hen:

  • De Radio Holland Group
  • Stichting belangen personeel Radio Holland
  • Stichting Historisch Materiaal Radi Holland

die het mogelijk hebben gemaakt dat wij in Soesterberg bij elkaar kunnen zijn voor deze 49ste reünie.                                                                                                                                                                            

Ik geef nu graag het woord aan Hugo Abrahamse, voorzitter van de Stichting, die ons zal bijpraten over het veteranen korps en ons zal informeren over het wel en wee van Radio Holland.

Hierna nam Hugo Abrahamse het woord en benoemde de 33 namen van de ons ontvallen veteranen sinds de vorige bijeenkomst op 27 oktober 2018.

Dhr. M.A. BauerDhr. C. BlomDhr. R.E. BraunDhr. M.A. BruinsDhr. J.C. ButDhr. A. ContantDhr. P. DijkstraDhr. P.J. van ElswijkDhr. B.W. de Groot
Dhr. G. GouwerokDhr. J.Th van HaasterenDhr. C.W.L. HollemansDhr. G. HopDhr. H.Th. HouthuijsDhr. M.A. de JongeDhr. E.E.A. KolditzDhr. J.J. KorendijkDhr. A. Lammens
Dhr. V.T MentingDhr. S.B.F. NijhuisDhr. J.P. v OudheusdenDhr. A.E. OuwerkerkDhr. J.P.PelDhr. G.H.P. RibbensDhr. M.H.B. RoobolDhr. R. RoquasDhr. G.C.W. Schets
Dhr. E. SchoorelDhr. H.A. SmitDhr. J VermaasDhr. D. WagemakerDhr. M.F. WismanDhr. E. de Wolff

Waarna de aanwezigen verzocht werden om in stilte de overleden veteranen te herdenken.

De stand van het Radio Holland veteranen corps per 05 november 2022: 452 veteranen.                   Hiervan wonen er 334 in Nederland, 22 in België, 20 in Egypte, en 76 in de rest van de wereld.

De drie oudste aanwezige veteranen zijn:

  • Dhr. W. Verhagen, veteraan sinds 01 december 1972.  Inmiddels 94 jaar oud, en hoopt binnenkort 95 jaar te worden.
  • Dhr. A.P. van Ast, veteraan sinds 16 december 1974.
  • Dhr. C. Voogd, veteraan sinds 10 mei 1978.

De jongste aanwezige veteraan is Jered van Eck, veteraan sinds 01 september 2022.

In 2022 zijn er in Nederland 4 nieuwe veteranen bijgekomen. Jered van Eck, Peter de Jonge, Egbert Reurich en Patrick Stolk. Verder zijn er 4 veteranen die hun 40-jarige dienstverband met Radio Holland bereikten: Frank van der Meule, Peter van Vliet, Erwin Bik en Dyta Reker.

In de rest van de wereld konden we 13 nieuwe veteranen verwelkomen.

Een aantal veteranen die nog geen RH veteraan insigne hadden ontvangen, werden gevraagd naar voren te komen op het podium en Paul van Rossum spelde bij hen de versierselen op: Anne Zandstra, Cees Melskens, Piet Dijkshoorn en Rene Knaapen.

Hierna werd Paul Smulders voorgedragen als voorzitter voor de 50ste RHVC- bijeenkomst en alle aanwezigen stemden hiermee in.  Paul Smulders bedankte de aanwezigen door zich vereerd te voelen en aanvaardde de benoeming tot nieuwe voorzitter. Hij kondigde aan dat de 50ste bijeenkomst waarschijnlijk in april/mei 2025 zal plaatsvinden.

Vervolgens gaf Hugo Abrahamse een presentatie over het wel en wee van Radio Holland via een power point presentatie.

Hiermee werd het officiële gedeelte in het Auditorium afgesloten.

De bijeenkomst werd in de foyer weer voortgezet onder het genot van drankjes en het lunch-buffet. En weer voldoende tijd om verder te praten, gegevens uit te wisselen, kennis te maken met andere veteranen enz.

Om 15.00 was de 49-ste bijeenkomst afgelopen, gingen een aantal veteranen nog (weer) naar het museum of keerden (daarna) huiswaarts. Het was zeer prettig om nog tijdens het buffet, daarna bij vertrek en zelfs later op kantoor bij Radio Holland woorden van dank te ontvangen. Ook per email werden fijne reacties ontvangen, bijvoorbeeld van veteraan Ger Vellinga:

“Hierbij wil ik jullie bedanken voor het organiseren van de 49e RHVC. Het was goed om zoveel oud collega’s te ontmoeten. Ik vond het een gezellige bijeenkomst op een prima locatie. N.a.v. het verhaal van Hugo vind ik het fijn dat het zo goed gaat met Radio Holland. Ook alle sponsoren bedankt voor hun bijdrage om deze bijeenkomst mogelijk te maken”

Met speciale dank aan Hugo Abrahamse, Joost Bloemsaat en Paul van Rossum die veel werk hebben verricht, kunnen we denk ik allemaal terugkijken op een geslaagde bijeenkomst.

Met hartelijke veteranen groet

Wychert Schroten

Secretaris RHVC.

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven