De Hudson is uniek: het is de enige vóóroorlogse zeesleper die nog in Nederland bestaat! Alle slepers van vóór 1960 zijn of gesloopt of op een andere manier verloren gegaan. De Hudson begint aan een derde leven. Driemaal is scheepsrecht is de ondertitel van het boek dat Maarten Bezuijen over de Hudson schreef, Op deze homepage zal de geschiedenis van de Hudson worden verteld aan de hand van oude en nieuwe foto’s, gelardeerd met sterke en minder sterke zeemansverhalen. Waargebeurde momenten uit het roemruchte bestaan van de Hudson.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is VNS.jpgEen brok geschiedenis van de Verenigde Nederlandse Scheepvaartmaatschappij (VNS), o.a. schepen (met foto’s) en crewlists vanaf 1951 op de vele diensten.
De crewlists zijn te vinden onder “REIZEN” en onderverdeeld op de diverse lijnen.  
Een uitgebreide website over de geschiedenis van de K.N.S.M. waarbij veel van ons (zoals ikzelf op de Vulcanus/PIKU) hun eerste zelfstandige reis maakten. Heel veel foto’s van de in de jaren 50 meer dan 100 schepen.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is helderline.gifBijna 600 foto’s van Shelltankers, compleet met palemares (incl. roepletters) en gemaakt door de heer Helder.
Verder veel nieuws over de tankervloot van de Shell. Opmerking van Frans Willemse:
Naast een uitgebreide info over de schepen staat er bij ieder schip een crewlijst waarop jezelf kunt invullen wanneer je op een Shelltanker als R/O gevaren hebt.
Een aantal oud-collega’s heeft dat al gedaan maar velen weten van het bestaan van die crewlijst niet af. Het heeft mij al een aantal keren geholpen om stuurlieden, wtks’s en r/o’s terug te vinden. “Als u bij een schip naar beneden scrolled vind u de crewlijst die u kunt invullen”.  
Promotiefilm
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is slbholland.jpg
De site gaat over de historische Zeesleepboot “HOLLAND” en in het bijzonder de weer in oude staat herstelde Radiohut. In diverse fotoalbums wordt een overzicht gegeven van het schip en de oude apparatuur, gebruikt in de roemruchte dagen van bergingen op de Noordzee en op transatlantische sleepreizen.
Ook is er een klein fragment te beluisteren van de coaster “POOLSTER ” in nood. Op de diverse hyperlinks en links kunt U meer over de Stichting “Zeesleepboot HOLLAND “bekijken en beluisteren. Vele oud-telegrafisten en marconisten zullen hier bekende zaken terugzien.  
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is johnpap.jpg
Hier down under gaat alles nog z’n gangetje en houden wij als oud personeel van de KPM, KJCPL, Nedlloyd en geassocieerden zoals Radio Holland nog steeds verband. We worden allen een dagje ouder maar toch houden we nog ieder jaar een reünie in Sydney en in Melbourne; ook regelmatig contact via e-mail en het uitwisselen van verhalen was ook een succes.
Om deze activiteiten te coördineren heb ik een website opgezet die we Oud Roest Down Under genoemd hebben. We krijgen regelmatig hits en de reacties zijn positief, de website is ook een uitlaat voor algemeen scheepvaart nieuws dat van belang is voor de deelnemers.
Kijk eens naar “Oud Roest Down Under” van John Papenhuyzen Australie.  
 
 
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is gulf.jpg Als je op één van de NedGulf Tankers hebt gevaren, of je hebt informatie hierover, neem s.v.p. contact op via de website.
 
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Peter-Verburg-1024x293.jpg
Mijn vaartijd als Radio Officier 2e klasse ter Koopvaardij Peter Verburg