BATAVIA1 borrelglas Pisang Ambon
1 eetlepel poedersuiker
scheutje melk
ijsblokjes
BLOODY MARY1 Glas tomatensap
1 borrelglaasje wodka
1 eetlepel citroensap
1 scheut worcestersaus
zout en peper
BROEK VAN BERTHA
1 borrelglas Jenever
citroensap
grenadine
CALYPSO COFFEE1 mok hete koffie
1 borrelglas hete verse koffie
slagroom
COINTREAU BERENBURGER1 borrelglaasje Cointreau
1 borrelglaasje Berenburger
2 ijsblokjes
COINTREAU COCKTAIL1 borrelglas Cognac
1 borrelglas Cointreau
sinaasappelschijfjes
CURACAO COOL1 borrelglas Curaçao
1 wijnglas witte Rijnwijn
1 borrelglas abrikozensap
een weinig citroensap
ijsblokjes
EIERGROG2/8 liter rum
4 eierdooiers
eiwit van één ei
4 zakjes vanillesuiker
gemalen kaneel BEREIDING:
Voor 4 personen: alles, behalve de rum in een pan op
een zacht vuurtje verwarmen en kloppen tot het schuimig is.
De rum apart licht verwarmen. De rum over de glazen
verdelen en bedekken met het schuim. Kan eventueel met een soeplepel genuttigd worden.
HELMSMAN1 borrelglas Whisky
2/4 borrelglas Apricotlikeur
1 borrelglas sterke hete koffie
MANHATTAN DRY2/3 Bourbon
1/3 Franse vermout
wat Angosturabitter
ijsblokjes
1 olijfje
MANHATTAN MEDIUM2/3 Bourbon
1/6 Italiaanse vermout
1/6 Franse vermout
MANHATTAN SWEET2/3 Bourbon
1/3 Italiaanse vermout
een paar druppels Angosturabitter
MATROZENMUTSJE
Kennen we allemaal al.
Warme koffie met een scheut Berenburger. (Friese koffie)
Of een scheut drank, die toevallig ergens aan boord ligt.
NEUS VAN DE SCHOONMOEDER1 borrelglas Advocaat
1 borrelglas Bessenjenever
vergruizelde ijsblokjes
OCHTENDCHLOOR1 borrelglas wodka
1 eierdooier
wat druppels tabasco
In veel jachthavenkantines al heel bekend.
Voor de ‘morning after the night before’
PUNCH VAN HET UUR NUL1 liter melk
10 borrelglaasjes Calvados of Brandy
3 citroenschillen
6 theezakjes
8 eetlepels suiker
nootmuskaat Duidelijk niet voor één persoon!! Bereiding:
In een pannetje de melk, citroenschillen en suiker heel zacht laten trekken.
Als het naar citroen begint te ruiken, aan de kook brengen.
Dan 1,5 minuten de theezakjes er in hangen.
Theezakjes eruit halen en de drank toevoegen.
Nog drie minuten door laten sudderen.
Door de zeef in de punchschaal gieten.
En nootmuskaat erbij.
SCHIEDAM AHOY1 borrelglas brandewijn
basterdsuiker
2/4 borrelglas citroensap
4 ijsblokjes
sinaasappelschijfje
SLECHT WEER2 glazen Dry Gin
1 glas Vermout
1 glas sinaasappelsap
1 scheutje Curaçao
SOUTH SEA COFFEE1 borrelglas rum
2/4 borrelglas Crème de vanilla
1 borrelglas sterke koffie
1 eierdooier
1 eetlepel slagroom
suiker of honing naar smaak
beetje kaneel
TOMATO SHERRY1 glas sherry
1 glas tomatensap
citroensap
worcestersaus
2 ijsblokjes
WIJNGROG1 fles rode huiswijn
1/8 liter rum
2/8 liter water
150 gram bastaardsuiker
2 kruidnagels
1 sinaasappel
citroensap
sinaasappelsap
4 pijpjes kaneel BEREIDING: Voor 4 personen: verwarm de wijn met de suiker, het water, het sinaasappelsap,
het citroensap en de kruidnagels. NIET KOKEN!
Daarna de rum toevoegen.
De sinaasappel in schijven snijden en in elk glas een halve schijf.
De grog kan nu ingeschonken worden; het pijpje kaneel als roerijzer gebruiken.
WINDKRACHT ACHT2/4 borrelglas Jenever of Wodka
beetje kaneel
nootmuskaatpoeder
een paar druppels slaolie
pruimensap
In één teug leegdrinken….
Lijkt me een stoelgang bevorderend geheel!!!
Als je van je opstapper af wilt?
ZEEMANSVERDRIET2/4 borrelglas Cointreau
2/4 Drambuie
ijsblokjes
spuitwater
van mijn tipgever:
Hopelijk na het opdrinken: Weg verdriet!

You cannot copy content of this page

Scroll naar boven