BATAVIA | 1 borrelglas Pisang Ambon 1 eetlepel poedersuiker scheutje melk ijsblokjes |
BLOODY MARY | 1 Glas tomatensap 1 borrelglaasje wodka 1 eetlepel citroensap 1 scheut worcestersaus zout en peper |
BROEK VAN BERTHA | 1 borrelglas Jenever citroensap grenadine |
CALYPSO COFFEE | 1 mok hete koffie 1 borrelglas hete verse koffie slagroom |
COINTREAU BERENBURGER | 1 borrelglaasje Cointreau 1 borrelglaasje Berenburger 2 ijsblokjes |
COINTREAU COCKTAIL | 1 borrelglas Cognac 1 borrelglas Cointreau sinaasappelschijfjes |
CURACAO COOL | 1 borrelglas Curaçao 1 wijnglas witte Rijnwijn 1 borrelglas abrikozensap een weinig citroensap ijsblokjes |
EIERGROG | 2/8 liter rum 4 eierdooiers eiwit van één ei 4 zakjes vanillesuiker gemalen kaneel BEREIDING: Voor 4 personen: alles, behalve de rum in een pan op een zacht vuurtje verwarmen en kloppen tot het schuimig is. De rum apart licht verwarmen. De rum over de glazen verdelen en bedekken met het schuim. Kan eventueel met een soeplepel genuttigd worden. |
HELMSMAN | 1 borrelglas Whisky 2/4 borrelglas Apricotlikeur 1 borrelglas sterke hete koffie |
MANHATTAN DRY | 2/3 Bourbon 1/3 Franse vermout wat Angosturabitter ijsblokjes 1 olijfje |
MANHATTAN MEDIUM | 2/3 Bourbon 1/6 Italiaanse vermout 1/6 Franse vermout |
MANHATTAN SWEET | 2/3 Bourbon 1/3 Italiaanse vermout een paar druppels Angosturabitter |
MATROZENMUTSJE | Kennen we allemaal al. Warme koffie met een scheut Berenburger. (Friese koffie) Of een scheut drank, die toevallig ergens aan boord ligt. |
NEUS VAN DE SCHOONMOEDER | 1 borrelglas Advocaat 1 borrelglas Bessenjenever vergruizelde ijsblokjes |
OCHTENDCHLOOR | 1 borrelglas wodka 1 eierdooier wat druppels tabasco In veel jachthavenkantines al heel bekend. Voor de ‘morning after the night before’ |
PUNCH VAN HET UUR NUL | 1 liter melk 10 borrelglaasjes Calvados of Brandy 3 citroenschillen 6 theezakjes 8 eetlepels suiker nootmuskaat Duidelijk niet voor één persoon!! Bereiding: In een pannetje de melk, citroenschillen en suiker heel zacht laten trekken. Als het naar citroen begint te ruiken, aan de kook brengen. Dan 1,5 minuten de theezakjes er in hangen. Theezakjes eruit halen en de drank toevoegen. Nog drie minuten door laten sudderen. Door de zeef in de punchschaal gieten. En nootmuskaat erbij. |
SCHIEDAM AHOY | 1 borrelglas brandewijn basterdsuiker 2/4 borrelglas citroensap 4 ijsblokjes sinaasappelschijfje |
SLECHT WEER | 2 glazen Dry Gin 1 glas Vermout 1 glas sinaasappelsap 1 scheutje Curaçao |
SOUTH SEA COFFEE | 1 borrelglas rum 2/4 borrelglas Crème de vanilla 1 borrelglas sterke koffie 1 eierdooier 1 eetlepel slagroom suiker of honing naar smaak beetje kaneel |
TOMATO SHERRY | 1 glas sherry 1 glas tomatensap citroensap worcestersaus 2 ijsblokjes |
WIJNGROG | 1 fles rode huiswijn 1/8 liter rum 2/8 liter water 150 gram bastaardsuiker 2 kruidnagels 1 sinaasappel citroensap sinaasappelsap 4 pijpjes kaneel BEREIDING: Voor 4 personen: verwarm de wijn met de suiker, het water, het sinaasappelsap, het citroensap en de kruidnagels. NIET KOKEN! Daarna de rum toevoegen. De sinaasappel in schijven snijden en in elk glas een halve schijf. De grog kan nu ingeschonken worden; het pijpje kaneel als roerijzer gebruiken. |
WINDKRACHT ACHT | 2/4 borrelglas Jenever of Wodka beetje kaneel nootmuskaatpoeder een paar druppels slaolie pruimensap In één teug leegdrinken…. Lijkt me een stoelgang bevorderend geheel!!! Als je van je opstapper af wilt? |
ZEEMANSVERDRIET | 2/4 borrelglas Cointreau 2/4 Drambuie ijsblokjes spuitwater van mijn tipgever: Hopelijk na het opdrinken: Weg verdriet! |